Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Dobbantó Néptáncegyüttes pünkösdi gála

Hozta formáját a több évtizedes múlttal rendelkező Dobbantó Néptáncegyüttes a Pünkösdhétfőn tartott évzáró gálaesten. Az est folyamán az Alapfokú Művészeti Iskola keretében működő együttes minden korosztálya bemutatkozott. 
A Dobbantó Néptáncegyüttes célja a magyar kultúra, néphagyomány és az autentikus magyar néptánc anyanyelvi szintű ismerete, a színpadi tánckultúra magas szintű képviselete. Csoportjaik rendszeres résztvevői hazai és nemzetközi fesztiváloknak, Európa számos országában bemutatták már a magyar folklórt. Az idén Törökországba kaptak igen megtisztelő felkérést egy nemzetközi fesztiválra.
A „dobbantók” ebben az évben is kiemelkedően jól szerepeltek. Az „aprók” a VI. Szentesi Gyermeknéptánc-fesztivál II. helyezettjei lettek, a Gyöngyvirág-Hóvirág csoport az Örökség Fesztivál mórahalmi selejtezőjéből továbbjutott a szegedi regionális bemutatóra. Ott a zsűri külön kérésére a Százszorszép Fesztivál gálaműsorában a Szegedi Nemzeti Színházban szerepeltek és meghívást kaptak az országos bemutatóra, Szekszárdra. Az Ifjúsági Csoport az V. Pápai Országos Fesztiválon kapott jó minősítést a bemutatott táncokra. A felnőtt korosztály újabb minősítőre készül. Az év folyamán Erdélyben és Németországban voltak, számos hazai rendezvény kulturális programjában öregbítették Szegvár hírnevét.

Fotóim megvásárolhatók a Purgel.hu weboldalamon, ahol több tízezer fotóm tekinthető meg rendezett formában.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató