Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Kisiparos bál 1997.

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” mai videóalbumában az 1997. évi kisiparos bál 200 percnyi videófelvételét nézhetitek meg, amelyet Piti János készített. Az est házigazdája Nagy József és Bihariné Horváth Edit volt. A vacsora előtt köszöntötték a vendégeket, s külön köszöntötték Dr. Nóbik Istvánt, Szegvár akkori polgármesterét, valamint Ignácz Jánosnét közelgő névnapja alkalmából.  

A vacsora előtti nyitó műsorszámban a Magyar Imre által vezetett Dobbantó Néptáncsoport legidősebb tagjai adtak elő jellegzetes magyar vérpezsdítő táncokat. A vacsora után fővárosunkból érkezett művészek léptek színpadra. A legelső fellépő Karda Beáta volt – aki közös éneklésre és táncra hívta a szórakozó vendégeket – köztük Dr. Nóbik István polgármester is. A második fellépő Páyer András volt, akit az 1977-es Táncdalfesztivál óta csak Öcsiként emlegetnek. Ó, egy Alfa Romeo, a Gedeon bácsi, Pókháló van már az ablakon – ezek a népszerű számok is elhangzottak a szegvári Művelődési Ház színpadán. (Sajnos a konferanszié és a humorista szerepét betöltő művész Úr nevére nem jöttem rá – kérlek segítsetek.) Páyer Öcsi dalainak zenei aláfestésében Kertész János és Vörös János segédkezett.

Ezen a bálon a talpalávalót a szentesi Vörös János zenekara húzta. Nem maradt el a tombolasorsolás sem, ahol a fődíj egy tükörasztal volt – amelyet Magyar Attila helyi asztalosipari vállalkozó (Möbel Komplet) készített és ajánlott fel.

Jó szórakozást kívánok a 23 évvel ezelőtti felvételhez, amely 1997. január 18-án készült Szegváron, a Művelődési házban. Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Kisiparos bál – 1997. január 18.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató