Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Két évtized az óvodában

Pontosan ma van 20. éve, hogy elkezdtem fotózni a szegvári Kurca-parti Óvodában.

2004. február 20-án legalább akkora gombóccal a torkomban léptem át az óvoda küszöbét, mint az a kisgyerkőc, akit először visznek szülei óvodába.

Az elmúlt 20 év alatt közel negyvenezer fotón örökítettem meg az óvodai farsangokat, évzárókat, készítettem csoportfotókat, műtermi portré fotókat legkedvesebb és legkisebb portréalanyaimról. Habár a 20 évvel ezelőtti ovis gyermekek már nem is olyan kicsik…

A legfontosabb szempont számomra mindig a minőség volt, hiszen, életünkben pont a gyermekkor a legfontosabb állomás – az óvodában, iskolában eltöltött évek a legemlékezetesebbek, amelyeket ezután már sohasem lehet visszahozni, de a fényképeken örökre meg lehet őrizni.

Nagyon különleges öröm volt számomra „végig kísérni” a gyermeket a kiscsoporttól a nyolcadik osztályig – ekkorra már a nevüket is megtanultam. A fotózás és gyermekek szeretete miatt vállaltam ezt a feladatot.

Nem nagyon szoktam arról beszélni, hogy milyen nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy az általam készített képek örökre fennmaradjanak az utókornak, hogy például a mai kiscsoportos gyerekek amikor nagyon sok év múlva nagyszülőkké vállnak, meg fogják tudni mutatni ezeket a képeket unokájuknak.

Köszönöm a szülőknek és az intézmények dolgozóinak két évtizedes bizalmukat!

Purgel Zoltán

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató